با وب سایت جدید ما همراه باشید…

امروزه ویدئو ها بخش جدا نشدنی از دنیای دیجیتال ما به شمار می آیند. هر ویدئو از یک نوع خاص فرمت یا پسوند (extension) ساخته شده است که خصوصیات ویژه خود را دارد. در این مقاله شما با انواع فرمت های ویدیویی، انواع کدک های فشرده سازی و انواع پسوندهای مربوط به فایل های ویدیویی آشنا می شوید.

راهنمایی فرمت های ویدئویی

فرمت ویدئویی چیست؟

در یک فرمت ویدئویی (ویدیو) مانند تمامی فرمت های دیجیتال، شما با یک نوع بسته بندی بخصوص مواجه هستید.هر کدام برای پخش در برخی دستگاه ها قابل استفاده هستند و یا از فشرده سازی های بخصوص بهره می برند.از معروف ترین فرمت های ویدئو می توان از: MP4,MKV,MOV,AVI یاد کرد.

انواع فرمت های تصویری (ویدئویی) ویژگی های خوب و بد خود را دارند.برخی به صورت انحصاری توسط کمپانی های معروف جهان استفاده می شوند و برخی عمومیت بیشتری دارند.

برخی قابلیت چسباندن و تغییر همزمان چندین صوت و زیر نویس را دارند، برخی فقط به حفظ کیفیت تصویر بسنده کرده اند.

لزوما تمامی فرمت ها ویدئویی از فشرده سازی استفاده نمی کنند. با این حال برخی فرمت ها از بیشترین فشرده سازی استفاده می کنند و در عین حال کیفیت نسبتا قابل قبولی دارند!

video format

محبوب ترین فرمت های ویدئویی

(Matroska (MKV

این فرمت قابل انعطاف ترین فرمت ویدیو به شمار می آید، اما ممکن است به صورت خیلی گسترده و جهانی قابل استفاده نباشد.شما می توانید چندین صوت و زیر نویس را به آن چسبانده و از آن استفاده کنید. شما برای پخش و یا encoding نیازمند استفاده از نرم افزار های خاص هستید.به عنوان مثال برای پخش فایل های mkv در ویندوز نرم افزار Vlc Player از محبوب ترین هاست.

MP4

فرمت محبوب mp4 گسترده ترین و محبوب ترین فرمت ویدئو در جهان بشمار می آید.اگرچه مانند فرمت mkv قابلیت انعطاف خوبی نداشته باشد اما در طیف خیلی گسترده ای از دستگاه های جهان قابلیت پخش دارد. به جرات می توان گفت امروزه فرمت MP4 در تمامی دستگاه های دیجیتال قابلیت پخش دارد.

(QuickTime (MOV

فرمت محبوب و گل سر سبد کمپانی اپل، فرمت QuickTime می باشد. کیفیت بی نظیر در پخش تصاویر بهترین خصوصیت این فرمت بشمار می آید. اجرا بر روی تمامی دستگاه های شرکت اپل و یا حتی امروزه با نصب نرم افزار با قابلیت پخش فرمت ویدئویی MOV ،شما می توانید از این فرمت استفاده کنید.

AVI

این فرمت ویدئویی اولین بار توسط مایکروسافت در سال ۱۹۹۲ معرفی و برای استفاده در ویندوز بهره برداری می شد که بعدها شهرت جهانی پیدا کرد.شاید قابلیت اضافه کردن زیر نویس و یا چندین صوت به ویدئو را ندارد اما محبوبیت خاص خود را دارد.

برای مشاهده جزئیات تخصصی در خصوص انواع فرمت های ویدئویی به این لینک مراجعه فرمایید.